NOVOSTI STRUČNJACI


Poziv na mini-simpozij „Temelji ranog djetinjstva: činimo li dovoljno?“

S ciljem unapređenja rane intervencije u djetinjstvu u Republici Hrvatskoj, Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) u suradnji sa Sveučilištem u Zadru i Kabinetom za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije te Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira dva jednodnevna mini-simpozija s glavnom temom „Temelji ranog djetinjstva: činimo li dovoljno?“. Kako bismo smanjili putne troškove sudionicima, isti program simpozija se nudi u južnoj Hrvatskoj (Zadar, 16.9.2014.) i u sjevernoj Hrvatskoj (Zagreb, 17.9.2014.). Na simpoziju sudjeluju domaći i inozemni stručnjaci s usmenim izlaganjima tijekom prijepodneva, a tijekom poslijepodneva će sudionici moći sudjelovati u dvije izabrane od ukupno četiri ponuđene paralelne radionice (iste četiri radionice će se izvoditi u dva termina).
Konačnu verziju preliminarnog programa s prijavnicom možete preuzeti ovdje (kod ispunjavanja polja u prijavnici je moguće da će vam se ponuditi opcija Enable Editing koju trebate samo kliknuti mišem te nastaviti s upisom i/ili odabirom traženih informacija). U slučaju većeg broja prijavljenih sudionika od broja slobodnih mjesta, prioritet će se odrediti temeljem datuma prijave i uplate kotizacije.

 
Objava nakon održanog javnog predstavljanja i drugog diseminacijskog skupa projekta „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“

Na Trećem hrvatskom simpoziju o ranoj intervenciji u djetinjstvu u Zadru (26.-28. rujna 2013.) je održano javno predstavljanje te drugi diseminacijski skup projekta „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“. Više informacija o predstavljanju projekta ICT-AAC je dostupno ovdje.

 
Druga obavijest i program znanstveno-stručnog simpozija "Interdisciplinarni pristup u liječenju rascjepa usne i nepca"

Hrvatsko logopedsko društvo i Klinička bolnica Dubrava organiziraju znanstveno-stručni simpozij Interdisciplinarni pristup u liječenju rascjepa usne i nepca koji će se održati 15. studenog 2013. u Kliničkoj bolnici Dubrava, Avenija Gojka Šuška 6, Zagreb. Drugu obavijest te program simpozija možete preuzeti ovdje.

 
Objava nakon održane prve javne prezentacije projekta „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“

28. lipnja 2013. godine je održana prva javna prezentacija projekta „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“. Više detalja o predstavljanju projekta te druženju sudionika i izložbi na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati možete pronaći ovdje.

 
"E-centar" tijekom prvih pet mjeseci 2013. godine

Projekt „E-informacijski i referalni centar za ranu intervenciju u djetinjstvu“ (E-centar) u ovoj godini sufinanciraju Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Hrvatska elektroprivreda, ali se najvećim dijelom provodi zahvaljujući volonterskom radu članova. Portal nudi znanstveno utemeljene informacije pisane na način koji je roditeljima razumljiv i koristan, koje su stručno provjerene te koje nisu komercijalno motivirane, a dostupan je svima koji raspolažu internetom (korisnicima u čitavoj Republici Hrvatskoj, ali i susjednim državama). Analiza sadržaja pristiglih upita je pokazala kako roditelje najviše brinu djetetova komunikacija, jezik i govor te različiti oblici djetetovog ponašanja, a odmah nakon toga slijede upiti vezani uz razvojnu procjenu. Osnovni ciljevi „E-centra“ su: unapređenje rane potpore, skraćivanje roditeljskih lutanja, osnaživanje intuitivnog roditeljstva te unapređenje povezivanja i podizanje razine ekspertnosti stručnjaka. Ukupan broj posjeta portalu u prvih pet mjeseci 2013. godine je 30.674, odnosno prosječno više od 6.000 mjesečno.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL