Dobrodošli na stranice E-informacijskog i referalnog centra za ranu intervenciju u djetinjstvu!Ova je stranica namijenjena roditeljima djece s neurorazvojnim rizicima ili razvojnim teškoćama i onima koji u ponašanju svog djeteta u najranijoj dobi uočavaju znakove koji ih brinu jer možda ukazuju na razvojno odstupanje. S brigama ne treba živjeti, njih treba razriješiti!

Osnovni ciljevi  E-centra su unaprijediti ranu podršku, skratiti roditeljska lutanja i osnažiti intuitivno roditeljstvo, a kod stručnjaka, koji rade s djecom najranije dobi i njihovim obiteljima, unaprijediti povezivanje i podići razinu ekspertnosti. Krajnji cilj je stvoriti uvjete za što cjelovitiji razvoj djece s razvojnim teškoćama i sretno roditeljstvo.

Na našim stranicama naći ćete informacije i podatke o ranoj intervenciji u djetinjstvu, a možete se i aktivno uključiti u traženje odgovora na svoje pitanje.

Roditelji sa sumnjom na razvojno odstupanje kod svog djeteta, kao i oni koji podižu dijete s razvojnim teškoćama, mogu sva svoja pitanja upućivati u internet savjetovalište te na svoju e-mail adresu dobiti stručni odgovor koji će sadržavati relevantne stručne činjenice i objašnjenja, ali i informacije o mogućim, obiteljskom prebivalištu najbližim, mjestima na koja se roditelj može obratiti.

Stručnjaci imaju mogućnost upućivanja profesionalno relevantnih pitanja koja se potom prosljeđuju mreži volontera – stručnjaka različitih srodnih profesija na području rane intervencije koji odgovaraju temeljem svog iskustva.


Dakle, E-informacijski i referalni centar namijenjen je obiteljima djece najranije dobi s razvojnim teškoćama ili sa sumnjom na njih, ali i stručnjacima. O tome ćete više saznati već pri prvom pritisku na 'ULAZ' koji se nalazi na vrhu stranice, jer ste tako ušli u domenu namijenjenu roditeljima, odnosno stručnjacima.

Svi vaši komentari i sugestije su dobrodošli! Šaljite ih na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .