Stručnjaci
pitaju stručnjake!Ne mučite se
sumnjama, zatražite
informaciju!
Stručnjaci
su pitali... te njihovo
iskustvo i Vama
može pomoći.

Ovdje Vas očekuju
odabrane i znanst-
veno provjerene
informacije.
Galerija
fotografijaNeka nas slike
povežu!

Jeste li znali...

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
prev
next

Sva djeca s Downovim sindromom prolaze kroz jednake razvojne etape kao i djeca „urednog razvoja“, samo je njihov ulazak u pojedinu etapu nešto sporiji i kasniji, a „ostanak“ na pojedinoj etapi razvoja nešto dulji.

1

Djeca se rađaju sa 100 do 200 bilijuna stanica u mozgu.

1

Učestalost  cerebralne paralize se gotovo ne mijenja od devedesetih godina, a broj djece s različitim teškoćama učenja se povećava.

1

Oko 10% novorođene djece odnosi se na neurorizičnu skupinu djece (Hrvatski registar osoba s invaliditetom).

1

Pravovremeni terapijski postupci su učinkovitiji i isplativiji, negoli terapijski postupci koji se poduzimaju u školskoj dobi - u trenutku kad se teškoće nagomilaju.

1

Novorođenče je 3/4 svoje budnosti usmjereno na majčino lice.

1

Od skupine djece koja dolaze na stručnu procjenu u dobi od tri i pol godine, čak polovica njih (44%) još ne govori.

1

Na području Hrvatske roditelji sve ranije uočavaju teškoće u razvoju djeteta (u prosjeku oko 30 mjeseci), ali tek potom slijedi potraga za stručnom pomoći koja postaje višemjesečna ili višegodišnja.

1

Uporaba geste kod djece koja kasne u jezično-govornome razvoju potiče i motivira 'progovaranje'.

1

Prema iskustvima naših roditelja prvi razgovor s liječnikom o djetetovoj dijagnozi obično traje između jedne i dvije minute.

1

Razvoj portala omogućili su:

Unicef

CNFCEE

Zagrebačka županija

Pliva

Egmont

Lima O.I.

Metropola.hr

Metropola.hr

hep.hr

Prijavite se

registrirajte_se__volonter
NOVOSTI STRUČNJACI
4. kongres logopeda Hrvatske: Logopedija i izazovi novog vremena | Ispis |  E-mail
4. kongres logopeda Hrvatske na temu 'Logopedija i izazovi novog vremena' održat će se u Zagrebu u prostorijama Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Borongajska 83f  od 22. rujna do 25. rujna. 2010. godine(srijeda – subota). Organizatori kongresa su Hrvatsko logopedsko društvo i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Sveučilište u Zagrebu. Tematska područja kongresa su poremećaji gutanja, razvoj jezika i razvojni jezični poremećaji, komunikacijski poremećaji, neurogeni jezični i govorni poremećaji, disleksija i disgrafija, glas i poremećaji glasa te oštećenje sluha. Detaljne informacije o kongresu moći ćete naći na web stranici HLD - a.
 
Europski dan logopedije | Ispis |  E-mail

Poštovani,
ovim putem vas obavještavamo da HLD već četvrti put za redom u suradnji s CPLOL-om organizira obilježavanje Europskog dana logopedije 06. 03. (06. ožujka). Tema Europskog dana logopedije 2010. je 'Glas i poremećaji glasa', a moto 'Čuvajmo svoj glas!' .
Naglašavamo da HLD intenzivno radi na obilježavanju, tako je načinjen «Upitnik za glasovne profesionalce» koji će se podijeliti učiteljima, odgojiteljima, političarima, glumcima, pjevačima i spikerima. Načinit će se i letak sa savjetima o higijeni glasa, kao i plakat. O načinu distribucije bit će te naknadno obaviješteni. Želimo potaknuti sve članove HLD, podružnice i sekcije da pripreme svoje aktivnosti za taj dan: predavanja, javne tribine, otvorena vrata, direktne telefonske linije i sl. Aktivnosti ne moraju nužno biti vezane za temu glasa, mogu uključiti bilo koje od područja jezično-govorno-glasovne komunikacije. Cilj Europskog dana logopedije je prezentacija naše struke i djelatnosti, promocija logopeda kao stručnih i znanstvenih djelatnika  široj javnosti. Vjerujemo da ćemo svi skupa svojim aktivnostima pridonijeti tome.

Upravni odbor HLD-a

 

 
New York 02. - 05. svibnja 2011.
U New Yorku će se, od 02. do 05. svibnja 2011. godine, održati treća konferencija Međunarodnog društva za ranu intervenciju (International Society on Early Intervention-ISEI).
Više
 
Pula 17. do 19. lipnja 2010.
Od 17. do 19. lipnja 2010. godine u Puli će se održati Treći hrvatski simpozij o ranom razvoju i komunikaciji.
Više
 
Brussels 27.-29. svibnja 2010.
U Brusselsu će se od 27.-29. svibnja 2010. održati 22. godišnji sastanak  Europske akademije za djecu s teškoćama (European Academy of Childhood Disability (EACD).
Više
 
12.09.2009.
Od 11. do 12. rujna 2009. u Opatiji je održan Prvi hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu.
 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL